Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου

Την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018, τα παιδιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου με τους γονείς τους, τα στελέχη των Σταθμών αλλά και πολλούς άλλους καλεσμένους, διασκέδασαν με την ψυχή τους, στην στολισμένη με τα χρώματα της αποκριάς, αίθουσα του κέντρου «FRANGELICO» στον Άλιμο.

ap1DSC 0314

            Μικροί και μεγάλοι μασκαράδες, με έντονα εορταστική διάθεση για χαρά και ξεφάντωμα, απόλαυσαν το πλούσιο αποκριάτικο πρόγραμμα, την μουσική και τον χορό, το ποπ κορν και τους χυμούς που προσφέρθηκαν άφθονα, το facepainting και τα παιγνίδια, τους διαγωνισμούς και τα μαγικά κόλπα, τα αστεία και τα πειράγματα από τους κλόουν που ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους, σκορπίζοντας κέφι και χαμόγελα.

            Ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών, κος Ιωάννης Μαριόλης, ευχαρίστησε, καλωσορίζοντας, γονείς και παιδιά για την θερμή ανταπόκρισή τους στην καθιερωμένη αποκριάτικη εκδήλωση των Σταθμών, συμμετέχοντας και ο ίδιος στο χαρούμενο κλίμα που δημιουργήθηκε παρέα με τους γονείς και τους υπόλοιπους καλεσμένους μας. Δεν παρέλειψε να συγχαρεί την Διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών, κα Παναγιώτα Νικολάου, για την επιτυχημένη οργάνωση ακόμη μιας εκδήλωσης, όπως επίσης και το προσωπικό που βοήθησε στην άψογη προετοιμασία της.

ap1DSC 0334

            Ο Δήμαρχος Αλίμου, κος Ανδρέας Κονδύλης, μοιράστηκε μαζί μας την χαρά και το κέφι των παιδιών μας, τιμώντας με την παρουσία του την εκδήλωση των Παιδικών Σταθμών. Απευθύνοντας χαιρετισμό στα παιδιά και τους γονείς που τον παρακολουθούσαν, ευχήθηκε «καλή διασκέδαση» και κάλεσε όλους να συμμετάσχουν και στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αλίμου, που εξελίσσονται με μεγάλη επιτυχία στο «αποκριάτικο χωριό» στο Άνω Καλαμάκι και κορυφώνονται με την μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση στην λεωφόρο Καλαμακίου την Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου.

            Επίσης, παρόντες στην εκδήλωση ήταν η Αντιδήμαρχος κα Μ. Ανανιάδου Παγουρτζή, ο πρώην Δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος, κ. Α. Ορφανός, ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδικών Σταθμών, κ. Ν. Παπανικολάου καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδικών Σταθμών, Θ. Δανοχρήστου, Φ. Αστεριάδης και Κ. Φαλιέρος.

ap1DSC 0346

IMG 20180128 101354

Την Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018, τα προνήπια των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου παρέα με τις παιδαγωγούς τους, πραγματοποίησαν οργανωμένη εξόρμηση-επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο της δεύτερης θεματικής ενότητας του παιδαγωγικού προγράμματος με τίτλο: «Αγαπώ την πόλη που ζω - ταξιδεύω στην ιστορία της – ονειρεύομαι το μέλλον της».

IMG 20180128 103049

            Τα παιδιά, συνοδευόμενα από τους γονείς και τις παιδαγωγούς τους και με την καθοδήγηση έμπειρων μουσειο-παιδαγωγών, ήλθαν σε επαφή με τους θησαυρούς της αρχαίας πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την τέχνη της κλασικής εποχής και τους θεούς και ήρωες της ελληνικής μυθολογίας, μέσα από την αφήγηση μύθων. Σε αυτή την επίσκεψη, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με το μουσείο και να μυηθούν στην αισθητική και καλλιτεχνική ευαισθησία, την δημιουργική μάθηση, την έμπνευση και την χαρά.

IMG 20180128 105755

            Ο πρόεδρος των παιδικών σταθμών, κος Ιωάννης Μαριόλης, για άλλη μια φορά, βρέθηκε ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά, επιβραβεύοντάς τους για την συμμετοχή τους σε τέτοιου είδους βιωματικές παιδαγωγικές εμπειρίες, που προσφέρουν γνώσεις στα παιδιά, αξιοποιώντας δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μαζί τους.

ch

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας καλούμε στις Χριστουγεννιάτικες γιορτές μας που θα γίνουν στη θεατρική σκηνή «Κάρολος Κουν».

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Α΄ μέρος : Παιδικός Σταθμός οδού Μανδηλαρά   5:00 μ.μ.
B΄ μέρος : Παιδικός Σταθμός οδού Μανδηλαρά   7:00 μ.μ.

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017
Α΄ μέρος : Παιδικοί Σταθμοί οδού Ελ.Βενιζέλου & οδού Θουκυδίδου                                       5:00 μ.μ

B΄ μέρος: Παιδικός Σταθμός οδού Θουκυδίδου  7:00 μ.μ.

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Α΄ μέρος : Παιδικός Σταθμός οδού Κοτζιά           5:00 μ.μ.
B΄ μέρος: Παιδικός Σταθμός οδού Καλαμακίου  7:00 μ.μ.

 

2 περιστέρια να ‘ρθούνε να φέρουνε ευχές

0λοι σας να γιορτάσετε με γέλια και χαρές

1όμορφο ξεκίνημα νά ‘χει η χρονιά

8χιλιάδες όνειρα να βγουν αληθινά

Καλά Χριστούγεννα

&

Ευτυχισμένο το 2018

 

 

 

 

 

 

Ο Δήμαρχος Ο Πρόεδρος Η Διευθύντρια
Ανδρέας Κονδύλης Ιωάννης Μαριόλης Π. Νικολάου Καλαθιανάκη

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και φέτος οι εκδηλώσεις των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου, για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

1398

            Οι εκδηλώσεις μας ξεκίνησαν το διήμερο 18 και 19 Οκτωβρίου 2017, στην θεατρική σκηνή «Κάρολος Κουν» του Δήμου Αλίμου, με τη συμμετοχή των προνηπιακών τμημάτων, με θεατρικά, χορευτικά και μουσικά δρώμενα και απαγγελίες ποιημάτων σχετικών με την εορτή και κορυφώθηκαν την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2017, με τη συμμετοχή των προνηπίων μας, στην μαθητική παρέλαση που διοργάνωσε ο Δήμος Αλίμου. Τα παιδιά μας ήταν ντυμένα με παραδοσιακές στολές, με στολές στρατιωτών, τα αγόρια και αδελφών νοσοκόμων, τα κορίτσια.

134

            Τα παιδιά και οι δασκάλες τους, καταχειροκροτήθηκαν και έγιναν σημείο αναφοράς, ηθικής ανάτασης και αισιοδοξίας για τους συμπολίτες μας.

Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου, πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017, στο κτήριο της οδού Μανδηλαρά, την πρώτη συνάντηση του βιωματικού σεμιναρίου με τίτλο «Ρητορική τέχνη και επικοινωνία: παιγνίδια λόγου για παιδιά», με εμψυχώτρια την κα Φωτεινή Εγγλέζου, Δρ. Διδακτικής Γλώσσας και Ρητορικής, Διευθύντρια στο 2ο Δ.Σ. Γλυφάδας, Πρόεδρο του Ινστιτούτου Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.).

DSC 0218

            Στην συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τις παιδαγωγούς των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου, νηπιαγωγοί και δασκάλες των Δημοτικών Σχολείων.

            Το θέμα αποτελεί παγκόσμια πρωτοπορία καθώς, σύμφωνα με την διεθνή βιβλιογραφία, δεν έχει υπάρξει ποτέ ανάλογο εκπαιδευτικό εγχείρημα. Συνδέεται με το υφιστάμενο εκπαιδευτικό και καινοτόμο πρόγραμμα «Βήματα για τη ζωή» που ήδη εφαρμόζεται στους Παιδικούς μας Σταθμούς. Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε επόμενες συναντήσεις με την κα Εγγλέζου, την οποία ευχαριστούμε θερμότατα για την ανιδιοτελή προσφορά της. Όλοι οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο, θα πάρουν βεβαίωση παρακολούθησης.

            Φιλοδοξούμε, με επιστημονική επάρκεια και αρτιότητα, να δημιουργήσουμε και άλλα, τέτοιου είδους, εκπαιδευτικά προγράμματα που πιλοτικά θα εφαρμόσουμε από φέτος στα νήπιά μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2017

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος, οι θερινές εκδηλώσεις των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου. Τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών, για άλλη μια χρονιά, πρωτοτύπησαν με τα ενδιαφέροντα και ποικίλα θέματα με τα οποία καταπιάστηκαν, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων. Με αναδρομές στην αρχαία Ελλάδα, αλλά και σύγχρονες περιπλανήσεις με όχημα την μουσική και την θεατρική αναπαράσταση, ενθουσίασαν και συγκίνησαν τους πολυάριθμους θεατές, που τίμησαν με την παρουσία τους, την προσπάθεια των παιδιών, στην θεατρική σκηνή του Δήμου Αλίμου, «Κάρολος Κουν», από τις 12 έως τις 16 Ιουνίου 2017.

            Μια πραγματική παρέλαση με χρώματα, λουλούδια, φρούτα και λαχανικά, ζωάκια και στρουμφάκια, ψαράκια και πειρατές, ταξίδεψαν όλοι μαζί, αντικρίζοντας εικόνες του καλοκαιριού, εξωτικούς χορούς και ελληνικά ακρογιάλια, μια παρέα, κάτω από το φως του φεγγαριού και γίναμε όλοι φίλοι!

1749

            Τους συμμετέχοντες, καλωσόρισε η Διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών, κα Παναγιώτα Νικολάου, η οποία αναφέρθηκε στη σχολική χρονιά που πέρασε, διαβεβαιώνοντας τους γονείς των παιδιών, ότι σε μία τόσο κρίσιμη για την ανάπτυξή τους, ηλικία, κατά την οποία διαμορφώνεται η προσωπικότητα και εκδηλώνονται οι ικανότητές τους, οι έμπειροι παιδαγωγοί και τα στελέχη των Παιδικών Σταθμών, στάθηκαν σταθερά στο πλευρό των παιδιών και των γονέων τους, συμβάλλοντας με αγάπη και φροντίδα, στην επιτυχή ολοκλήρωση της παιδαγωγικής τους αποστολής, ευχόμενη στο τέλος, στα παιδιά να εξακολουθήσουν να ονειρεύονται και τα όνειρά τους να πραγματοποιούνται.

1762

            Στη συνέχεια, στο βήμα ανήλθε ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών, κος Ιωάννης Μαριόλης, καλωσορίζοντας κι εκείνος τους παρευρισκόμενους γονείς, συγχαίροντας παράλληλα, την Διευθύντρια, κα Νικολάου, την Αναπληρώτρια Διευθύντρια κα Ευαγγελή Μπουρλιού, το παιδαγωγικό και το βοηθητικό προσωπικό στο σύνολό του, μόνιμους και συμβασιούχους, οι οποίοι, όπως αναγνώρισε, μοχθούν καθημερινώς, όχι μόνο για την ασφαλή φύλαξη αλλά και την πολυδιάστατη ανάπτυξη της προσωπικότητας των φιλοξενουμένων νηπίων, εφαρμόζοντας τις πλέον ενδεδειγμένες και επιστημονικώς αποδεκτές, πρωτοπόρες τεχνικές και μεθόδους, με απώτερο στόχο και σκοπό, την ομαλή κοινωνικοποίηση των παιδιών και την όσο το δυνατόν, πληρέστερη προετοιμασία τους για τα επόμενα στάδια της ζωής τους.

6030

            Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Δήμαρχος Αλίμου, κος Ανδρέας Κονδύλης, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επόμενη γενιά των συμπολιτών μας, διατρανώνοντας την ελπίδα του ότι μέσα ακριβώς από αυτήν την γενιά, θα μπορέσουμε όλοι μαζί να απολαύσουμε ένα καλλίτερο και φωτεινότερο μέλλον. Ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους, να καμαρώνουν πάντοτε, με υγεία και πολλή αγάπη την πρόοδο των παιδιών τους, ιδιαιτέρως δε για το καλοκαίρι, να απολαύσουν τις διακοπές τους αλλά, ταυτόχρονα, να τις εκμεταλλευθούν όσο μπορούν περισσότερο και αποδοτικότερα, περνώντας σταδιακά, από την περίοδο που διασκέδαζαν μέσα από την μάθηση, στη θερινή περίοδο που μπορούν να μαθαίνουν μέσα από τη διασκέδαση. Υπενθύμισε επίσης, ότι ο Δήμος Αλίμου, θα είναι και φέτος αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, με το πλήθος και την ποικιλία των θερινών εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει, στις οποίες κάλεσε τους γονείς και τα παιδιά, να συμμετέχουν και να τις απολαύσουν.

6598

            Οι εκδηλώσεις αναμένεται να κορυφωθούν με το Παιδικό Φεστιβάλ που είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017 και ώρα 7:00μμ, στο ανοικτό θέατρο του Δήμου Αλίμου, «Μαίρη Αρώνη», με την εμφάνιση θεατρικού, χορωδίας, κλόουν, εργαστηρίων και πολλές άλλες εκπλήξεις.