Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου

summer2018

Prosklisi

Alimos

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου, διοργανώνουν τις Αθλητικές Επιδείξεις, στις οποίες θα συμμετάσχουν οι τάξεις των Προνηπίων στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου μας (Ελ. Βενιζέλου και Θεσσαλίας, Άλιμος) με τη γυμνάστρια κα Αθηνά Τσαμανδάνη, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Τμήματα Παιδικών Σταθμών Μανδηλαρά - Κοτζιά 5:00 μ.μ.
Τμήματα Παιδικών Σταθμών Θουκυδίδου – Ελ. Βενιζέλου - Καλαμακίου 6:30 μ.μ.

Η παρουσία σας θα αποτελέσει τιμή για τους Παιδικούς μας Σταθμούς.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΟΛΗΣ Π. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗ

251
Την Κυριακή, 25η Μαρτίου 2018, οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου, συμμετείχαν στην παρέλαση που διοργάνωσε ο Δήμος Αλίμου για τον εορτασμό της επετείου της επανάστασης του 1821 και της εθνικής παλιγγενεσίας.

Τμήματα των προνηπίων, συνοδευόμενα από τον Πρόεδρο των Παιδικών Σταθμών, κ. Ιωάννη Μαριόλη, την Διευθύντρια κα Παναγιώτα Νικολάου και τις παιδαγωγούς τους, ντυμένα με παραδοσιακές στολές και κρατώντας την ελληνική σημαία, ακολούθησαν την πορεία της παρελάσεως, αποσπώντας το θερμότερο χειροκρότημα των επισήμων αλλά και όλων των παρευρισκομένων.

252

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Οι γονείς καμάρωσαν τα παιδιά τους και όλοι αισθανθήκαμε «λίγο πιο ψηλά», αντλώντας δύναμη από το κέφι και την διάθεση των παιδιών μας και γεμίζοντας αισιοδοξία για το μέλλον.

Sarantopoulou

 

Το Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018, η οικογένεια των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου, αποχαιρέτησε στο κοιμητήριο του Δήμου Αγίου Δημητρίου, ένα πολύτιμο μέλος της, την επί σειρά ετών, παιδαγωγό Μαρία Σαραντοπούλου.

Η Μαρία προσλήφθηκε στους Παιδικούς Σταθμούς μας, το 2012 και καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας της μαζί μας, υπήρξε άριστη παιδαγωγός, επιδεικνύοντας τον μέγιστο βαθμό υπευθυνότητας και αγάπης για τα παιδιά, ενώ και ως άνθρωπος αποτέλεσε παράδειγμα ήθους και καλοσύνης.

Το δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει, τόσο σε εμάς τους συνεργάτες της στους Παιδικούς Σταθμούς όσο και στην αγαπημένη της οικογένεια, γεμίζει όλους μας, οδύνη. Η θλίψη όμως για το άωρο του θανάτου της, συνοδεύεται παράλληλα από την ισχυρή πεποίθηση ότι θα βρει πλέον την γαλήνη που επιφυλάσσεται σε εκείνους που έζησαν ζωή ενάρετη και φωτεινή.

Καλό ταξίδι Μαρία! Και ο παράδεισος ας είναι γλυκός για σένα, σαν το χαμόγελό σου!

Το απόγευμα της Τετάρτης, 14 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας για τους εργαζόμενους και την Διοίκηση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου, στο κέντρο RUBIROSA, στην Λεωφ. Ποσειδώνος 83, στον Άλιμο.

            Στην εκδήλωση παρευρέθη ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ο οποίος έκοψε τιμητικά την πίττα των Παιδικών Σταθμών. Στον χαιρετισμό του, εξήρε την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν οι Παιδικοί Σταθμοί στην τοπική κοινωνία και στους εργαζόμενους γονείς της πόλης μας και δεσμεύθηκε για την περαιτέρω υποστήριξη του ρόλου και των υποδομών τους.

114

Στην αντιφώνησή του, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών, Ιωάννης Μαριόλης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την πολυσχιδή και αναβαθμισμένη αρωγή του στο έργο και την αποστολή των Παιδικών Σταθμών, επισημαίνοντας παράλληλα και την θεμελιώδη σημασία της προσφοράς των εργαζομένων (παιδαγωγών, διοικητικών και βοηθητικού προσωπικού) στην ευόδωση του υψηλού στόχου της προετοιμασίας του μέλλοντός μας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι, «οι άνθρωποί μας είναι η δύναμή μας».

049

Το φλουρί για τους επισήμους, κέρδισε το κομμάτι των Παιδικών Σταθμών, με δώρο ένα πολυτελές βιβλίο – αναφορά στα ευρήματα και την ιστορική διαδρομή της ευρύτερης περιοχής (Κωνσταντίνας Κάζα Παπαγεωργίου «Η Αρχαία Αστική Οδός και το Μετρό κάτω από την Λεωφόρο Βουλιαγμένης») ενώ το φλουρί για τους εργαζομένους, που αντιστοιχούσε σε μια δωρο-επιταγή, προσφορά του καταστήματος ΓΕΡΜΑΝΟΣ, Καλαμακίου, κέρδισε η Διευθύντρια Π. Νικολάου Καλαθιανάκη.

079

            Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι Αντιδήμαρχοι Αλίμου, Α. Σιμητροπούλου, Σ. Διαμαντής και Μ. Ανανιάδου Παγουρτζή, ο Πρόεδρος του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδικών Σταθμών, Α. Καραμολέγκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Κ Θ. Γκόνη και Δ. Γιαννακόπουλος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδικών Σταθμών, Θ. Δανοχρήστου, Κ. Φαλιέρος και Φ. Αστεριάδης.

098

            Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, ο εκδότης του «Βήματος του Σαρωνικού», Ν. Κονταρίνης και ο Αντιδήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γ. Ασημακόπουλος.

            Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στους αδελφούς Σερεμετάκη, για την δωρεάν παραχώρηση του κέντρου, που φιλοξένησε την εκδήλωσή μας και τον πλούσιο μπουφέ που στήθηκε, όσο και τον Μ. Θεοδώρου, υπεύθυνο του καταστήματος ΓΕΡΜΑΝΟΣ, για την επί σειρά ετών έμπρακτη υποστήριξη του έργου και των ποικίλων δραστηριοτήτων των Παιδικών Σταθμών.

103

            Η αθρόα συμμετοχή των εργαζομένων και η εορταστική ατμόσφαιρα μεταξύ των παρευρισκομένων, έκαναν εμφανές το κλίμα συναδέλφωσης και αλληλο-υποστήριξης που επικρατεί στο λειτούργημά μας, με μοναδικό προσανατολισμό, την επίτευξη του κοινού στόχου μας, που συνοψίζεται στην διαπίστωση ότι «τα παιδιά σας είναι παιδιά ΜΑΣ»

129