Χριστούγεννα 2015

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου που πραγματοποιήθηκε στη θεατρική σκηνή Κάρολος Κουν στις 8, 9 και 10 Δεκεμβρίου 2015.

Την έναρξη έκανε η Διευθύντρια των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου κ. Παναγιώτα Νικολάου, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, τους πρότεινε να αφεθούν στο όνειρο και στην μαγεία των Χριστουγέννων της Παραμυθοχώρας που ετοίμασαν για όλους τα παιδιά.

Τα παιδιά γιόρτασαν τον ερχομό των Χριστουγέννων μέσα σε μια παραμυθένια ατμόσφαιρα και σε μια αίθουσα κατάμεστη από τους γονείς και τους συγγενείς τους, που έσπευσαν να τα καμαρώσουν. Με τις χριστουγεννιάτικες γιορτούλες τους, που ετοίμασαν μαζί με τους παιδαγωγούς τους παρέσυραν όλους τους προσκεκλημένους σ΄ ένα μαγικό ταξίδι, στον κόσμο των Χριστουγέννων, ξυπνώντας γλυκές αναμνήσεις και συναισθήματα χαράς, συγκίνησης και θαυμασμού.

Τα μηνύματα που έστειλαν τα παιδιά ήταν πολλά όπως: αγάπη, ελπίδα, προσφορά, αισιοδοξία, θυμίζοντας το νόημα των άγιων αυτών ημερών. Σαν επιβράβευση για την προσπάθεια τους μαζί με το χειροκρότημα που εισέπραξαν, τους περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη. Ξαφνικά στη σκηνή άρχισε να «χιονίζει» και το θέατρο γέμισε από ενθουσιασμό και χαρούμενες φωνές μικρών και μεγάλων.

Ο Πρόεδρος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος παρακολούθησε με πολύ ενδιαφέρον όλες τις παραστάσεις των παιδιών και φωτογραφήθηκε μαζί τους, εκδηλώνοντας όπως πάντα τη μεγάλη αγάπη του γι’ αυτά. Ευχαρίστησε τους γονείς, για το πνεύμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης, που δείχνουν προς τους Παιδικούς Σταθμούς και τους διαβεβαίωσε, ότι ο σκοπός της Διοίκησης και του Δημάρχου είναι να συνεχιστεί το σπουδαίο έργο που επιτελείται καθημερινά στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς αλλά και να επιδιωχθούν ακόμη υψηλότεροι στόχοι.

Συνεχάρει τη Διευθύντρια των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, καθώς και όλο το προσωπικό για την άριστη διοργάνωση των γιορτών. Δήλωσε επίσης, ότι είναι ιδιαίτερα υπερήφανος για τη λειτουργία του νέου Παιδικού Σταθμού της οδού Γερουλάνου, τον οποίο αποκάλεσε ‘’στολίδι’’ των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και που φιλοξενεί σήμερα περίπου 50 νήπια. Αναφέρθηκε στον Παιδικό Σταθμό της οδού Καλαμακίου του οποίου η ανέγερση γίνεται με κονδύλια του ΕΣΠΑ και θα λειτουργήσει το Σεπτέμβριο με σκοπό να καλύψει το 100% των αναγκών των οικογενειών του δήμου.

Ευχαρίστησε τους γονείς για την μεγάλη ανταπόκριση τους στη συγκέντρωση τροφίμων για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου, καθώς και του Ιερού Ναού της Θεομήτορος.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα παιδιά θα συνεχιστούν με τη συμμετοχή ενός τμήματος των Προνηπίων στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Α΄ ΚΑΠΗ την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, παρουσιάζοντας τη χριστουγεννιάτικη θεατρική τους παράσταση. Στις 23 Δεκεμβρίου τα παιδιά θα πουν τα κάλαντα στο Δήμαρχο. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τις Χριστουγεννιάτικες παρελάσεις που διοργανώνει ο Δήμος στις 19 και 20 Δεκεμβρίου, όπου οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα πρωτοστατήσουν.