Χριστούγεννα με τον Βαγγέλη

Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Πατάκη» το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2014 οργάνωσαν μια εκδήλωση στη Θεατρική Σκηνή  «ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ» για τους μικρούς και μεγάλους φίλους των βιβλίων στην οποία επίσημος καλεσμένος ήταν ο βραβευμένος συγγραφές Βαγγέλης Ηλιόπουλος.

Ο συγγραφέας μαζί με μια ομάδα παιδαγωγών από τους από τους Παιδικούς Σταθμούς, ξεσήκωσε τα παιδιά, τους γονείς και όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και τους μετέφερε στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών του και των «καλοκαλικάντζαρων», εμπλέκοντας τους όλους σε μικρές θεατρικές δράσεις.

Ο Πρόεδρος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου, κος Δημήτριος Γιαννακόπουλος ευχαρίστησε τον συγγραφέα που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου και τον συνεχάρει για το ευχάριστο και δημιουργικό απόγευμα που πρόσφερε στα παιδιά του δήμου μας.

Η Διευθύντρια των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου κα Παναγιώτα Νικολάου Καλαθιανάκη, στο κλείσιμο της εκδήλωσης δήλωσε «Απόψε ο συγγραφέας με το χάρτινο καραβάκι των Χριστουγέννων, μας ταξίδεψε στον υπέροχο κόσμο της αγάπης».

Η Υπεύθυνη του Παιδαγωγικού Προγράμματος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου κα Ευαγγελή Μπουρλιού επισήμανε: «Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η ανάγνωση ιστοριών σε μικρά παιδιά αποτελεί μια σημαντική δραστηριότητα η οποία διεξάγεται στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον, με πολλά οφέλη για τη γλωσσική, κοινωνική, συναισθηματική και γνωστική ανάπτυξη καθώς και για την ανάπτυξη του γραπτού λόγου».