Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις 2014

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες χριστουγεννιάτικες γιορτές των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου στην κατάμεστη θεατρική σκηνή «Κάρολος Κουν» από τους γονείς και τους συγγενείς των μικρών παιδιών, που έσπευσαν να τα καμαρώσουν.

Οι μικροί πρωταγωνιστές με από τα θεατρικά τους έργα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, γεμάτη με γλυκές μελωδίες ζωντάνεψαν τις παραδόσεις και τα έθιμα του τόπου μας. Μέσα από τους απλούς αλλά και συμβολικούς ρόλους όπως: καμπανούλες, αστεράκια, νιφάδες, καλικάντζαρους, χιονούλες, Αη Βασίληδες, έστειλαν σ’ όλους μηνύματα αγάπης, χαράς και ελπίδας.

Η έναρξη των γιορτών έγινε από τον Πρόεδρο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου κο Δημήτρη Γιαννακόπουλο ο οποίος στο χαιρετισμό του δήλωσε, πολύ χαρούμενος για τη μεγάλη προσέλευση, τόσο των γονιών όσο και των συγγενών και φίλων των παιδιών.

Κάνοντας έναν   απολογισμό του έργου που επιτελέστηκε στο σύντομο διάστημα που διανύει η νέα διοίκηση, ενημέρωσε τους γονείς για το νέο τμήμα που ξεκίνησε και λειτουργεί, επί της οδού Γεωργίου Παπανδρέου στο οποίο φιλοξενούνται 25 παιδιά.

Αναφέρθηκε στις εργασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει για την ανέγερση του νέου Παιδικού Σταθμού στην οδό Καλαμακίου ο οποίος θα είναι έτοιμος σε ένα χρόνο. Στην ομιλία του δήλωσε: «Σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργηθούν κι άλλες υποδομές, ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν στους Παιδικούς Σταθμούς όλα τα παιδιά των Δημοτών μας».

Επίσης με ιδιαίτερη χαρά ανακοίνωσε στους γονείς ότι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου θα είναι οι πρώτοι σ’ όλη την Ελλάδα που θα εφαρμόσουν από το νέο έτος, το καινοτόμο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

«Βήματα για τη ζωή» της κας Νάντιας Κουρμούση Δρ, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συγγραφέα προγραμμάτων προαγωγής ψυχικής υγείας.

Η Διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών κα Π. Νικολάου κάνοντας το κλείσιμο των εορταστικών εκδηλώσεων, ευχαρίστησε τις παιδαγωγούς και τα παιδιά που  ξύπνησαν παιδικές μνήμες και συναισθήματα και ζέσταναν  τις καρδιές όλων με το ταξίδι τους στο μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων.

Τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Αλίμου κος Ανδρέας Κονδύλης, ο οποίος ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλους, τονίζοντας στο λόγο του, ότι οι Δημοτική Αρχή θα είναι πάντα δίπλα στους Παιδικούς Σταθμούς και στις ανάγκες των δημοτών. Συνεχάρη τον Πρόεδρο, τη Διευθύντρια, τις παιδαγωγούς και όλους τους εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών για την άψογη διοργάνωση των γιορτών.