Σεμινάριο Ρητορικής

Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου, πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017, στο κτήριο της οδού Μανδηλαρά, την πρώτη συνάντηση του βιωματικού σεμιναρίου με τίτλο «Ρητορική τέχνη και επικοινωνία: παιγνίδια λόγου για παιδιά», με εμψυχώτρια την κα Φωτεινή Εγγλέζου, Δρ. Διδακτικής Γλώσσας και Ρητορικής, Διευθύντρια στο 2ο Δ.Σ. Γλυφάδας, Πρόεδρο του Ινστιτούτου Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.).

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τις παιδαγωγούς των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου, νηπιαγωγοί και δασκάλες των Δημοτικών Σχολείων.

Το θέμα αποτελεί παγκόσμια πρωτοπορία καθώς, σύμφωνα με την διεθνή βιβλιογραφία, δεν έχει υπάρξει ποτέ ανάλογο εκπαιδευτικό εγχείρημα. Συνδέεται με το υφιστάμενο εκπαιδευτικό και καινοτόμο πρόγραμμα «Βήματα για τη ζωή» που ήδη εφαρμόζεται στους Παιδικούς μας Σταθμούς. Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε επόμενες συναντήσεις με την κα Εγγλέζου, την οποία ευχαριστούμε θερμότατα για την ανιδιοτελή προσφορά της. Όλοι οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο, θα πάρουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Φιλοδοξούμε, με επιστημονική επάρκεια και αρτιότητα, να δημιουργήσουμε και άλλα, τέτοιου είδους, εκπαιδευτικά προγράμματα που πιλοτικά θα εφαρμόσουμε από φέτος στα νήπιά μας.