Κλωσσομηχανή

«Μικροί Πτηνοτρόφοι στην πόλη»

Την Τετάρτη 22 Απριλίου και την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου στην προσπάθειά τους να εμπλουτίσουν το παιδαγωγικό τους πρόγραμμα και να προσφέρουν ένα πλούσιο σε ερεθίσματα μαθησιακό περιβάλλον στα παιδιά, πραγματοποίησαν στους χώρους των Παιδικών Σταθμών το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Προσομοίωσης Αγροτικών Ασχολιών:

«Μικροί Πτηνοτρόφοι στην πόλη»

Γίνανε πτηνοτρόφοι και βάλανε στην κλωσσομηχανή γόνιμα αυγά, από κοτέτσι που έχει κόκορα. Πρώτα τα σταυρώσανε και στην συνέχεια τα τραγουδήσανε:

«5 κακακά και 1 κοκοκό»

Τα αυγά στην κλωσσομηχανή θα ζεσταίνονται για 21 ημέρες στους 37,5 οC και μετά θα εκκολαφθούν τα κλωσσοπουλάκια.

Όλες αυτές τις μέρες τα παιδιά με την βοήθεια των παιδαγωγών τους θα φροντίζουν καθημερινά για τη διατήρηση της σταθερής θερμοκρασίας του νερού καθώς και για τη στάθμη του.

Τη Τετάρτη 29 Απριλίου, αφού θα έχει νυχτώσει, θα γίνει η ωοσκόπηση. Τα παιδιά θα  έρθουν στον Παιδικό Σταθμό της Μανδηλαρά και με τη βοήθεια του ωοσκόπιου θα δουν αν τα αυγά έχουν μέσα έμβρυα.

Την ημέρα της εκκόλαψης των κλωσσόπουλων τα παιδιά θα παρακολουθήσουν από κοντά όλη την διαδικασία και θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία. Θα δουν πώς από ένα αυγό γεννιέται ένα κοτοπουλάκι, βιώνοντας το θαύμα της ζωής!

Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει στα παιδιά πολλές και ποικίλες ευκαιρίες για μάθηση με βιωματικό τρόπο, κινητοποιώντας το ενδιαφέρον τους, την περιέργεια και την παρατηρητικότητά τους.