Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις 2015

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΛΙΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκλήρωσαν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου το πενταήμερο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων οι οποίες περιλάμβαναν θεατρικές παραστάσεις στη θεατρική σκηνή Κάρολος Κουν στις 9,10,11 & 12 Ιουνίου και την αποχαιρετιστήρια γιορτή-Φεστιβάλ στο θέατρο Μ. Αρώνη στις 15 Ιουνίου.

Τα παιδιά μέσα από τις θεατρικές τους παραστάσεις, με τον αυθορμητισμό και το κέφι τους υποδέχτηκαν το καλοκαίρι, που σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς. Με τους ρόλους τους ζωντάνεψαν καλοκαιρινές εικόνες, με άρωμα Ελλάδας, στέλνοντας μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος, την αξία της φιλίας, τη συνεργασία, την προσφορά και την βοήθεια, σκορπίζοντας χαρά και συγκίνηση στους γονείς τους αλλά και στους παππούδες και τις γιαγιάδες που έσπευσαν να τα καμαρώσουν.

Οι αποχαιρετιστήριες γιορτές ήταν αφιερωμένες στα Προνήπια που αποφοιτούν από τους Παιδικούς Σταθμούς, τα οποία έκαναν και την έναρξη του Φεστιβάλ με αποχαιρετιστήρια τραγούδια που επέλεξαν τα ίδια τα παιδιά.

Τη Δευτέρα το απόγευμα το θέατρο Μ. Αρώνη και όλο το πάρκο κατακλίστηκε από μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν και να διασκεδάσουν με το πλούσιο πρόγραμμα του Κλόουν, με το Face painting και με τα πολλαπλά εργαστήρια. Γονείς και παιδιά μοιράστηκαν όμορφες στιγμές δημιουργίας μέχρι αργά το βράδυ. Τους μικρούς φίλους περίμεναν και πολλές εκπλήξεις όπως, ποπ-κορν, γλυκίσματα, παγωτά και μπαλόνια.

Ο Πρόεδρος των Δ.Π.Σ.Α. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, στο χαιρετισμό του προς τους γονείς, τόνισε, ότι οι Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου προσφέρουν καθημερινά αγάπη, φροντίδα και αγωγή, στα παιδιά των δημοτών, καταβάλλοντας προσπάθειες να ανταποκριθούν όσο γίνεται περισσότερο στις ανάγκες και τις προσδοκίες των γονέων. Αφού τους ευχαρίστησε, για την πολύ καλή συνεργασία έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου της χρονιάς που πέρασε. Αναφέρθηκε:

  • Στο παιδαγωγικό πρόγραμμα των Παιδικών Σταθμών το οποίο ακολουθεί τις πιο σύγχρονες  παιδαγωγικές μεθόδους, για την εκπαίδευση των μικρών παιδιών όπως π.χ. η εφαρμογή του προγράμματος «Βήματα για τη ζωή».
  • Στις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, όπως χριστουγεννιάτικες γιορτές, γιορτές για τις εθνικές επετείους, αποκριάτικες και καλοκαιρινές γιορτές.
  • Στη γνωριμία των παιδιών με συγγραφείς.
  • Στην παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων εντός και εκτός των Παιδικών Σταθμών.
  • Στην παρακολούθηση βιωματικών προγραμμάτων από τα παιδιά όπως «Μικροί γεωργοί στην πόλη».
  • Στις διοργανώσεις σεμιναρίων και Ημερίδων για την επιμόρφωση του προσωπικού και των γονέων.
  • Στις δράσεις αλληλεγγύης όπως, συγκέντρωση τροφίμων και ρούχων.
  • Στην αναδοχή παιδιού μέσω του προγράμματος της Action Aid.
  • Στις δωρεάν παροχές, όπως της σχολικής Ψυχολόγου, των ομάδων γονέων και της παιδιάτρου.
  • Τόνισε ότι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου είναι από τους λίγους Παιδικούς Σταθμούς που φιλοξενούν βρέφη, και επισήμανε τη συνέχιση του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Επίσης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν προκειμένου να εξυπηρετηθούν περισσότερες οικογένειες και να φιλοξενηθούν και άλλα παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς, όπως η λειτουργία του νέου τμήματος στην οδό Γ. Παπανδρέου, για τις εργασίες που γίνονται για ένα ακόμα Παιδικό Σταθμό στην οδό Γερουλάνου. Τόνισε επίσης ότι ο νέος Παιδικός Σταθμός στην Λ. Καλαμακίου θα είναι έτοιμος να υποδεχθεί παιδιά στις αρχές του νέου έτους.

Το παρόν, σε όλες τις εκδηλώσεις, έδωσε ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ο οποίος συνεχάρη τον Πρόεδρο, την Διευθύντρια και όλο το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών για την άριστη οργάνωση όλων των εκδηλώσεων. Απευθυνόμενος προς τους γονείς δήλωση ότι η Δημοτική αρχή βρίσκεται πάντα

στο πλάι των Παιδικών Σταθμών με κύριο μέλημα της, την παροχή υψηλών υπηρεσιών στα μικρά παιδιά του δήμου που είναι το αύριο αυτής της πόλης.

Κλείνοντας, είπε χαρακτηριστικά ότι τους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου μας θα τους ζήλευαν ακόμα και οι καλύτεροι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί. Ενημέρωσε τους γονείς για τις εργασίες που γίνονται σ’ όλες τις παιδικές χαρές του δήμου, ώστε το Σεπτέμβρη να είναι έτοιμες και ασφαλείς, για να τις χαρούν όλα τα παιδιά.

Η Διευθύντρια κα Π. Νικολάου Καλαθιανάκη, στην ομιλία της δήλωσε ότι είμαστε υπερήφανοι ως Διοίκηση και ως εκπαιδευτικοί, γιατί και φέτος, ξεπεράσαμε τους στόχους μας.

Ευχήθηκε στα παιδιά που αποφοιτούν να αρμενίζουν τη ζωή τους με θάρρος, πίστη, αισιοδοξία και ελπίδα. Ευχαρίστησε όλο το προσωπικό για την συνεργασία και τη συμβολή του προκειμένου να ετοιμαστούν και να οργανωθούν όλες αυτές οι εκδηλώσεις με επιτυχία.