Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η καλοκαιρινή εκδήλωση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 στο ανοιχτό θέατρο ¨Μαίρη Αρώνη¨. Η γιορτή ήταν αφιερωμένη σ’ όλα τα παιδιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και ιδιαιτέρως στα Προνήπια που αποφοιτούν από τους Παιδικούς Σταθμούς όπως δήλωσε στην ομιλία της η Διευθύντρια των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου Κα Νικολάου Παναγιώτα, ευχόμενη να συνεχίσουν το ταξίδι τους στον κόσμο της γνώσης με αισιοδοξία, πίστη και ελπίδα.

Το θέατρο και όλο το πάρκο κατακλίστηκε από μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με ένα πλούσιο πρόγραμμα. Τα αγόρια των Προνηπιακών τμημάτων με τη χορωδία τους τραγούδησαν τραγούδια για την φιλία και την αγάπη.

Τα κορίτσια σε δυναμικούς ρυθμούς παρουσίασαν χορευτικά με κορδέλες αποσπώντας πολλά χειροκροτήματα.

Η διασκέδαση συνεχίστηκε με ανοιχτά εργαστήρια, κυρίως με ανακυκλώσιμα υλικά,  face-painting, παράσταση κλόουν και πολλά δροσερά κεράσματα σε όλους.

Η βραδιά φωτίστηκε με φαντασμαγορικά βεγγαλικά.

Ο Πρόεδρος  των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου Κος Δημήτρης Γιαννακόπουλος δέχτηκε τα συγχαρητήρια όλων των γονιών τόσο για τη διοργάνωση της εκδήλωσης όσο και για της υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, που παρέχουν οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αλίμου καθημερινά στα παιδιά τους.

Στο χαιρετισμό του προς τους γονείς έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου που επιτελέστηκε τη χρονιά που πέρασε. Αναφέρθηκε :

 • Στη συμμετοχή των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ
 • Στο παιδαγωγικό πρόγραμμα των Παιδικών Σταθμών, το οποίο ακολουθεί τις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους για την εκπαίδευση των μικρών παιδιών, όπως η εφαρμογή του προγράμματος «Βήματα για τη ζωή» που οι Δημοτικοί Σταθμοί Αλίμου είναι οι πρώτοι και οι μοναδικοί πανελλαδικά που το εφαρμόζουν με μεγάλη επιτυχία.
 • Στην εφαρμογή του θεσμού της σχολικής Ψυχολόγου
 • Στις συναντήσεις της «Ομάδας Γονέων»
 • Στην δωρεάν Λογοθεραπευτική  Αξιολόγηση
 • Στο πρόγραμμα Γυμναστικής
 • Στη διοργάνωση Ημερίδων
 • Στις πράξεις Αγάπης και Αλληλεγγύης
 • Στις εορταστικές εκδηλώσεις
 • Στον εκκλησιασμό των παιδιών
 • Στα Βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα

 • Στη λειτουργία νέων τμημάτων όπως: η λειτουργία των Παιδικών Σταθμών στην οδό Γερουλάνου, και από την νέα σχολική χρονιά η λειτουργία του νέου Παιδικού Σταθμού στην οδό Καλαμακίου & Μανδηλαρά, που θα συμβάλλει στο να καλυφθεί το σύνολο σχεδόν των αιτήσεων φιλοξενίας των παιδιών του Δήμου.
 • Στις εργασίες συντήρησης και βελτίωσης των κτιριακών υποδομών

Τέλος ευχαριστούμε όλους τους γονείς για την συνεργασία τους  και υποσχέθηκε ότι οι Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου θα συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο το έργο τους, για να απολαμβάνουν τα παιδιά και οι γονείς τις καλύτερες υπηρεσίες, αλλά και για να συνεχίσουν να ξεχωρίζουν, όπως το δηλώνουν και οι ίδιοι οι γονείς καθημερινά.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Κος Ανδρέας Κονδύλης ο οποίος τόνισε τη σημασία της αγάπης στις δύσκολες μέρες που περνάμε. Συνεχάρη τον Πρόεδρο, τη Διευθύντρια και όλο το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών Αλίμου για την προσπάθειά τους και για την άριστη διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν Αντιδήμαρχοι και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.