Θερινές Εκδηλώσεις 2018

Με μεγάλη επιτυχία, ολοκληρώθηκαν οι θερινές εκδηλώσεις των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου, οι οποίες σηματοδότησαν και την λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

Στις πενθήμερες θεατρικές παραστάσεις, που πραγματοποιήθηκαν στην θεατρική σκηνή «Κάρολος Κουν» από 11 έως και 15 Ιουνίου 2018, συμμετείχαν τα βρεφικά και νηπιακά τμήματα των παιδικών σταθμών. Τα παιδιά, μέσα από τους ρόλους τους, ζωντάνεψαν γνωστές ιστορίες από την ελληνική μυθολογία, αλλά και κλασσικά παραμύθια. Μας ταξίδεψαν στα καταγάλανα ελληνικά νησιά, μέσα από τα μελοποιημένα ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη. Μας γλύκαναν με τα ζαχαρωτά, όλο νάζι, και με τις δροσερές παγωτολιχουδιές που ετοίμασαν ενώ, με τραγούδι και χαρά, μας ξύπνησαν παλιές αγαπημένες αναμνήσεις από τον ελληνικό κινηματογράφο. Πρότειναν λύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και με νοσταλγική διάθεση, μέσα από την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, υπενθύμισαν σε όλους μας, την αξία αυτού του αγαθού για τις ανθρώπινες κοινωνίες.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την αποχαιρετιστήρια εορτή-φεστιβάλ των Παιδικών Σταθμών, που παραδοσιακά τελείται στο ανοικτό θέατρο «Μαίρη Αρώνη» του Δήμου μας, αλλά ειδικώς για φέτος, λόγω καιρικών συνθηκών, φιλοξενήθηκε στο κτήριο του παιδικού σταθμού της οδού Μανδηλαρά, έναν χώρο αρκετά μεγάλο για κανονικές εκδηλώσεις αλλά ασφυκτικά γεμάτο από το κέφι και τη δημιουργικότητα των μικρών μας πρωταγωνιστών. Η εκδήλωση αυτή, αφιερώθηκε στα προνήπια που αποχωρούν με την λήξη της φετινής χρονιάς, για να συνεχίσουν του χρόνου, στην επόμενη εκπαιδευτική βαθμίδα, με όλα τα εφόδια που οι παιδαγωγοί τους φρόντισαν να αποκομίσουν.

Σε αυτό το πανηγυρικό πλαίσιο, μικροί και μεγάλοι δημιουργήσαμε καλλιτεχνικά εργαστήρια και διασκεδάσαμε με το πλούσιο πρόγραμμα του κλόουν, δημιουργήσαμε με το facepainting και απολαύσαμε κεράσματα και ποικιλία γλυκισμάτων.

Η Διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών, Παναγιώτα Νικολάου, ευχαρίστησε τους γονείς για την πολύπλευρη συμμετοχή τους στις φετινές εκδηλώσεις και τους ευχήθηκε να απολαύσουν το κέφι και τον ενθουσιασμό των παιδιών.

Ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών, Ιωάννης Μαριόλης, ευχαρίστησε τους παριστάμενους γονείς για την θερμότητα των εκδηλώσεών τους απέναντι στα παιδιά που πρωταγωνίστησαν και άξιζαν κάθε κόπο και θυσία εκ μέρους των στελεχών και της διοικήσεως, υπενθυμίζοντας παράλληλα την γνωστή του ρήση ότι «τα παιδιά σας είναι παιδιά ΜΑΣ».

Τις εκδηλώσεις τίμησε ιδιαιτέρως με την παρουσία του, ο Δήμαρχος της πόλης μας, Ανδρέας Κονδύλης, ο οποίος, δεν εφείσθη επαίνων, προκειμένου να συγχαρεί την Διευθύντρια και όλους όσους συνέβαλλαν στην διοργάνωση και την προετοιμασία των εορτών. Επιβεβαίωσε με τον χαιρετισμό του, την προτεραιότητα που δίνει ο Δήμος Αλίμου στην ενίσχυση των κοινωνικών δομών και ιδιαιτέρως των Παιδικών Σταθμών που παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους εργαζόμενους γονείς και τα φιλοξενούμενα σε αυτούς, βρέφη και νήπια, διατηρώντας πάντοτε υψηλό το επίπεδο των προσδοκιών της τοπικής μας κοινωνίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Ευχήθηκε σε όλους «καλό καλοκαίρι», υπενθυμίζοντας παράλληλα, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που και φέτος, διοργανώνει ο Δήμος Αλίμου, με ξεχωριστή επιτυχία.

Το παρόν, έδωσαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Αλίμου, κ. Στέφανος Διαμαντής και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδικών Σταθμών Αλίμου, κα Θεοδώρα Δανοχρήστου.