Θερινές Εκδηλώσεις 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2017

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος, οι θερινές εκδηλώσεις των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου. Τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών, για άλλη μια χρονιά, πρωτοτύπησαν με τα ενδιαφέροντα και ποικίλα θέματα με τα οποία καταπιάστηκαν, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων. Με αναδρομές στην αρχαία Ελλάδα, αλλά και σύγχρονες περιπλανήσεις με όχημα την μουσική και την θεατρική αναπαράσταση, ενθουσίασαν και συγκίνησαν τους πολυάριθμους θεατές, που τίμησαν με την παρουσία τους, την προσπάθεια των παιδιών, στην θεατρική σκηνή του Δήμου Αλίμου, «Κάρολος Κουν», από τις 12 έως τις 16 Ιουνίου 2017.

Μια πραγματική παρέλαση με χρώματα, λουλούδια, φρούτα και λαχανικά, ζωάκια και στρουμφάκια, ψαράκια και πειρατές, ταξίδεψαν όλοι μαζί, αντικρίζοντας εικόνες του καλοκαιριού, εξωτικούς χορούς και ελληνικά ακρογιάλια, μια παρέα, κάτω από το φως του φεγγαριού και γίναμε όλοι φίλοι!

Τους συμμετέχοντες, καλωσόρισε η Διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών, κα Παναγιώτα Νικολάου, η οποία αναφέρθηκε στη σχολική χρονιά που πέρασε, διαβεβαιώνοντας τους γονείς των παιδιών, ότι σε μία τόσο κρίσιμη για την ανάπτυξή τους, ηλικία, κατά την οποία διαμορφώνεται η προσωπικότητα και εκδηλώνονται οι ικανότητές τους, οι έμπειροι παιδαγωγοί και τα στελέχη των Παιδικών Σταθμών, στάθηκαν σταθερά στο πλευρό των παιδιών και των γονέων τους, συμβάλλοντας με αγάπη και φροντίδα, στην επιτυχή ολοκλήρωση της παιδαγωγικής τους αποστολής, ευχόμενη στο τέλος, στα παιδιά να εξακολουθήσουν να ονειρεύονται και τα όνειρά τους να πραγματοποιούνται.

Στη συνέχεια, στο βήμα ανήλθε ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών, κος Ιωάννης Μαριόλης, καλωσορίζοντας κι εκείνος τους παρευρισκόμενους γονείς, συγχαίροντας παράλληλα, την Διευθύντρια, κα Νικολάου, την Αναπληρώτρια Διευθύντρια κα Ευαγγελή Μπουρλιού, το παιδαγωγικό και το βοηθητικό προσωπικό στο σύνολό του, μόνιμους και συμβασιούχους, οι οποίοι, όπως αναγνώρισε, μοχθούν καθημερινώς, όχι μόνο για την ασφαλή φύλαξη αλλά και την πολυδιάστατη ανάπτυξη της προσωπικότητας των φιλοξενουμένων νηπίων, εφαρμόζοντας τις πλέον ενδεδειγμένες και επιστημονικώς αποδεκτές, πρωτοπόρες τεχνικές και μεθόδους, με απώτερο στόχο και σκοπό, την ομαλή κοινωνικοποίηση των παιδιών και την όσο το δυνατόν, πληρέστερη προετοιμασία τους για τα επόμενα στάδια της ζωής τους.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Δήμαρχος Αλίμου, κος Ανδρέας Κονδύλης, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επόμενη γενιά των συμπολιτών μας, διατρανώνοντας την ελπίδα του ότι μέσα ακριβώς από αυτήν την γενιά, θα μπορέσουμε όλοι μαζί να απολαύσουμε ένα καλλίτερο και φωτεινότερο μέλλον. Ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους, να καμαρώνουν πάντοτε, με υγεία και πολλή αγάπη την πρόοδο των παιδιών τους, ιδιαιτέρως δε για το καλοκαίρι, να απολαύσουν τις διακοπές τους αλλά, ταυτόχρονα, να τις εκμεταλλευθούν όσο μπορούν περισσότερο και αποδοτικότερα, περνώντας σταδιακά, από την περίοδο που διασκέδαζαν μέσα από την μάθηση, στη θερινή περίοδο που μπορούν να μαθαίνουν μέσα από τη διασκέδαση. Υπενθύμισε επίσης, ότι ο Δήμος Αλίμου, θα είναι και φέτος αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, με το πλήθος και την ποικιλία των θερινών εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει, στις οποίες κάλεσε τους γονείς και τα παιδιά, να συμμετέχουν και να τις απολαύσουν.

Οι εκδηλώσεις αναμένεται να κορυφωθούν με το Παιδικό Φεστιβάλ που είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017 και ώρα 7:00μμ, στο ανοικτό θέατρο του Δήμου Αλίμου, «Μαίρη Αρώνη», με την εμφάνιση θεατρικού, χορωδίας, κλόουν, εργαστηρίων και πολλές άλλες εκπλήξεις.