Ημερίδα με Θέμα: Τροφή και Αλλεργία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα που διοργάνωσαν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου, στη λεωφόρο Ιωνίας 96, με θέμα:

«Τροφή και αλλεργία και η σχέση μεταξύ τους: Από την εμβρυική ζωή μέχρι την εφηβεία. Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι περιβάλλουν το παιδί»

Ομιλήτρια της ημερίδας ήταν η:

Βασιλική Γέμου-Engesaeth MD. PhD. UiO, UoA, MHA UiO,

Παιδίατρος – Αλλεργιολόγος

Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Παιδιατρικής αλλεργιολογίας Ιατρικής

Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Διευθύντρια Μονάδας Αλλεργιολογίας, Άσθματος και Φλεγμονής,

Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Η έναρξη της Ημερίδας έγινε από τον Πρόεδρο των Παιδικών Σταθμών, Δημήτριο Γιαννακόπουλο και τη Διευθύντρια Παναγιώτα Νικολάου, οι οποίοι καλωσόρισαν και ευχαρίστησαν την ομιλήτρια για την ανταπόκρισή της στην πρόσκληση αλλά και τους παριστάμενους γονείς για τη συμμετοχή τους. Η παρουσίαση του βιογραφικού και του πλούσιου επιστημονικού έργου της Καθηγήτριας, έγινε από τον Πρόεδρο των Παιδικών Σταθμών.

Η κα Γέμου-Engesaeth στην εισήγησή της, αναφέρθηκε στο τι είναι σημαντικό να γνωρίζουν όσοι περιβάλλουν το παιδί. Ανέλυσε διεξοδικά, τα αίτια, την παθοφυσιολογία και την εκδήλωση των συμπτωμάτων των τροφικών αλλεργιών και άλλων αλλεργικών παθήσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο που διαδραματίζει η διατροφή και οι διαιτητικές αλλαγές στην εκδήλωση των συμπτωμάτων αυτών. Στη συνέχεια, μίλησε για τη διάγνωση και την αντιμετώπισή τους.

Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των γονέων των φιλοξενουμένων νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, ήταν ιδιαιτέρως έντονο καθώς, η συχνότητα εκδήλωσης των αλλεργικών νοσημάτων τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί δραματικά ενώ, ανοδική επίσης, εμφανίζεται και η πορεία των παιδικών αλλεργιών.

Μετά το πέρας της εισηγήσεως, ακολούθησε κύκλος ερωτήσεων από τους παριστάμενους.

Το κλείσιμο της Ημερίδας έγινε από τον Πρόεδρο των Παιδικών Σταθμών, ο οποίος απένειμε στην ομιλήτρια, τιμητική πλακέτα ως ένδειξη τιμής και εκτίμησης για την πολύτιμη συνεργασία της με τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Αλίμου, ενώ ο ίδιος δέχθηκε τα συγχαρητήρια των γονέων για τη συγκεκριμένη ημερίδα αλλά και γενικά για τις ενημερωτικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδικών Σταθμών, Ιωάννης Μαριόλης, το μέλος του Συμβουλίου Θεοδώρα Δανοχρήστου, η Αντιδήμαρχος Ευδοξία Δουδωνή και ο Πρόεδρος του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου, Στέφανος Διαμαντής.