Ημερίδα Βήματα για την Ζωή

ΗΜΕΡΙΔΑ

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΉ ΑΓΩΓΉ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

  Μεγάλη ήταν η συμμετοχή  των γονέων και των παιδαγωγών στην Ημερίδα που διοργάνωσαν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου με θέμα «Γονείς και Παιδαγωγοί στην κοινωνικοσυναισθηματική αγωγή στην προσχολική ηλικία» στο Πολιτιστικό κέντρο Αλίμου (Ιωνίας 96).

Στόχος της Ημερίδας ήταν η αποτίμηση του προγράμματος «Βήματα για τη ζωή» το οποίο διδάχτηκαν τα παιδιά των προνηπιακών τμημάτων των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου.

Η έναρξη  της Ημερίδας  έγινε από τη Διευθύντρια των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου η οποία καλωσόρισε τους γονείς και  ευχαρίστησε την Κα Νάντια Κουρμούση καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συγγραφέα του καινοτόμου προγράμματος «Βήματα για τη ζωή» λέγοντας: ‘’μέσα από το πρόγραμμα αυτό όλοι μαθαίνουμε και γινόμαστε καλύτεροι, ο καθένας στο ρόλο του’’.

Η εισηγήτρια αναφέρθηκε στις δεξιότητες που επιδιώκει να αναπτύξει το πρόγραμμα όπως:την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης, της ενσυναίσθησης, της διαχείρισης των συναισθημάτων, την επίλυση προβλημάτων. Τόνισε τη σπουδαιότητα της συνεργασίας σχολείου-οικογένειας για την υλοποίηση του προγράμματος και το πόσο καθοριστική είναι αυτή για τη συνέχιση της μάθησης στο σπίτι αλλά και για τη σύνδεση της με τις υπόλοιπες πτυχές της ζωής των παιδιών.

Μετά το τέλος της εισήγησης ακολούθησε πληθώρα ερωτήσεων από τους γονείς σε θέματα που αφορούσαν καταστάσεις της καθημερινής ζωής των παιδιών και τρόπους αντιμετώπισης.

Ο Πρόεδρος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου, Δημήτρης Γιαννακόπουλος συνεχάρη την κα Κουρμούση για το μεστό και κατανοητό της λόγο, αλλά και για την προθυμία της να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους γονείς προσφέροντάς τους, πολύτιμες επιστημονικές γνώσεις.

Απευθυνόμενος προς τους γονείς δήλωσε ότι είναι πολύ υπερήφανος που οι Δημοτικoί Παιδικοί Σταθμοί  Αλίμου  είναι οι πρώτοι στην Ελλάδα που ξεκίνησαν φέτος την εφαρμογή του με απόλυτη επιτυχία και τους ευχαρίστησε για τη συνεργασίας τους στο παιδαγωγικό πρόγραμμα. Στο τέλος της Ημερίδας εισέπραξε απ’ όλους τους γονείς θετικά σχόλια για το σπουδαίο έργο που επιτελείται καθημερινά στους  παιδικούς σταθμούς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης ο οποίος συνεχάρη τον Πρόεδρο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία του ως σημαντική και εποικοδομητική για την ενημέρωση των γονέων και την επιμόρφωση των παιδαγωγών.

Διοργανώτρια της Ημερίδας ήταν η κα Ευαγγελή Μπουρλιού, υπεύθυνη του παιδαγωγικού προγράμματος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου.