Επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Την Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018, τα προνήπια των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου παρέα με τις παιδαγωγούς τους, πραγματοποίησαν οργανωμένη εξόρμηση-επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο της δεύτερης θεματικής ενότητας του παιδαγωγικού προγράμματος με τίτλο: «Αγαπώ την πόλη που ζω – ταξιδεύω στην ιστορία της – ονειρεύομαι το μέλλον της».

Τα παιδιά, συνοδευόμενα από τους γονείς και τις παιδαγωγούς τους και με την καθοδήγηση έμπειρων μουσειο-παιδαγωγών, ήλθαν σε επαφή με τους θησαυρούς της αρχαίας πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την τέχνη της κλασικής εποχής και τους θεούς και ήρωες της ελληνικής μυθολογίας, μέσα από την αφήγηση μύθων. Σε αυτή την επίσκεψη, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με το μουσείο και να μυηθούν στην αισθητική και καλλιτεχνική ευαισθησία, την δημιουργική μάθηση, την έμπνευση και την χαρά.

Ο πρόεδρος των παιδικών σταθμών, κος Ιωάννης Μαριόλης, για άλλη μια φορά, βρέθηκε ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά, επιβραβεύοντάς τους για την συμμετοχή τους σε τέτοιου είδους βιωματικές παιδαγωγικές εμπειρίες, που προσφέρουν γνώσεις στα παιδιά, αξιοποιώντας δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μαζί τους.