Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 2015

Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια γιόρτασαν και φέτος οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου την επέτειο της 28ηςΟκτωβρίου 1940.

Στις 22 και 23 Οκτωβρίου 2015, στη σημαιοστόλιστη θεατρική σκηνή «Κάρολος Κουν» τα προνήπια παρουσίασαν στους γονείς και συγγενείς τους, θεατρικά δρώμενα εμπνευσμένα από το ηρωικό έπος του ‘40. Μέσα από τα ποιήματα και τα τραγούδια, έστειλαν σε όλους μηνύματα αγάπης για την Πατρίδα, Ελευθερίας και Ειρήνης.

Ο Πρόεδρος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, στον χαιρετισμό του προς τους γονείς, παππούδες, γιαγιάδες και συγγενείς των παιδιών, αναφερόμενος στο νόημα των ημερών τόνισε: «Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης, τιμής και υπερηφάνειας. Είναι μια επέτειος αφιερωμένη σε όλους όσους όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στις δυνάμεις του φασισμού». Ευχήθηκε σε όλους τους γονείς να χαίρονται τα παιδιά τους και να τα καμαρώνουν. Συνεχάρει τη Διευθύντρια των Δ.Π.Σ.Α. κα Π. Νικολάου, τις Προϊσταμένες και όλους τους παιδαγωγούς για την άψογη διοργάνωση των εορτών.

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου συμμετείχαν στη γιορτή που διοργάνωσε το Α’ ΚΑΠΗ του Δ. Αλίμου για την επέτειο του «ΟΧΙ».

Όλοι οι ηλικιωμένοι, με συναισθήματα υπερηφάνειας, χαράς και συγκίνησης, απόλαυσαν τους μικρούς ήρωες που μέσα από το θεατρικό τους, αναβίωσαν μεγάλες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας μας.Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη συμμετοχή των προνηπίων στη μαθητική παρέλαση του Δήμου.

Τα παιδιά ντυμένα φανταράκια, νοσοκόμες και με παραδοσιακές στολές, παρέλασαν μπροστά από πλήθος κόσμου καταχειροκροτούμενα, προκαλώντας το θαυμασμό όλων.

Το παρόν στις εκδηλώσεις μας, έδωσε ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης.