Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

Στη Θεατρική Σκηνή ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ γιόρτασαν φέτος την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 τα Προνήπια τωνΔημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου.

Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου και την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2014 το πρωί, το θέατρο σημαιοστολισμένο με εργασίες των παιδιών, υποδέχτηκε τους γονείς, τους συγγενείς, παππούδες και γιαγιάδες, οι οποίοι έσπευσαν να τα καμαρώσουν και να τα χειροκροτήσουν.

Τα παιδιά με τα θεατρικά τους δρώμενα, τα τραγούδια, τα ποιήματα και μέσα από την προβολή του ιστορικού αρχείου της εποχής, μας ταξίδεψαν πίσω στο χρόνο, ζωντανεύοντας τα σκληρά χρόνια του πολέμου, τις ένδοξες νίκες των Ελλήνων και τον αγώνα τους για την ελευθερία.

Τα μηνύματα που μας έστειλαν τα παιδιά ήταν πολλά, όπως η αγάπη για την πατρίδα, τη φιλία των λαών, με κυρίαρχο το μήνυμα της ειρήνης.

Ο Πρόεδρος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου, κος Δημήτριος Φ. Γιαννακόπουλος στο χαιρετισμό του προς τους γονείς τους μετέφερε και τους χαιρετισμούς του Δημάρχου κου Ανδρέα Κονδύλη, τονίζοντας τους το μεγάλο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για τους Παιδικούς Σταθμούς . Ο ίδιος κλείνοντας την ομιλία του δήλωσε ότι « Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι μια μέρα που τιμά όλους τους Έλληνες και που μας διδάσκει ότι όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά ».

Συνεχάρει τη Διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών κα Π. Νικολάου, τις Προϊσταμένες και τους Παιδαγωγούς για την άψογη διοργάνωση των γιορτών. Στο τέλος φωτογραφήθηκε με τα παιδιά επιβραβεύοντάς τα, εκφράζοντας τις εγκάρδιες ευχές του προς τους γονείς τους.

Τις γιορτές των Παιδικών Σταθμών τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού  Συμβουλίου κος Ι. Μαριόλης, τα μέλη κος Ν. Παπανικολάου και η κα Ν. Δανοχρήστου, καθώς και η Γ. Πάπας μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου.