Δελτίο Τύπου Ημερίδας 03/04/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου διοργάνωσαν Ημερίδα, στον κτήριο του Παιδικού Σταθμού της οδού Μανδηλαρά 5, την Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017, με θέμα:

«Συχνές Αλλεργικές Παθήσεις-Άσθμα και Ρινίτιδα τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι περιβάλλουν το παιδί»

Ομιλήτρια της Ημερίδας ήταν η Παιδίατρος–Αλλεργιολόγος,Βασιλική Γέμου-Εngesaeth MD. PhD. UiO, UoA, MHA UiO,Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδιατρικής Αλλεργιολογίας Ιατρικής Σχολής  Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η κα Β. Γέμου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της  επισήμανε το αυξανόμενο ποσοστό των  περιστατικών άσθματος σε ενήλικες και παιδιά, καθώς και τις αιτίες που το προκαλούν, συμπληρώνοντας ποια είναι τα συμπτώματα, πως γίνεται η διάγνωση και ακολούθως η θεραπεία.

Η υποδιευθύντρια των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου, κα Ευαγγελή Μπουρλιού, η ομιλήτρια κα Βασιλική Γέμου-Εngesaeth και ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών, κ. Ιωάννης Μαριόλης.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών κος Ιωάννης Μαριόλης, αφού πρώτα ευχαρίστησε την ομιλήτρια κα Β. Γέμου, τόνισε ότι η  συμβολή της είναι πολύ σημαντική για την ενημέρωση των γονέων και του εκπαιδευτικού προσωπικού και ότι θα ακολουθήσει μια διαρκής συνεργασία προς την κατεύθυνση αυτή. Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, τους  ευχαρίστησε για την άμεση και μεγάλη ανταπόκρισή τους, ενώ δεσμεύτηκε για την επανάληψη της Ημερίδα αυτής και σε άλλο Παιδικό Σταθμό.

Ο Πρόεδρος κος Ιωάννης Μαριόλης, τόνισε ιδιαίτερα τη μεγάλη σημασία που δίνει η Δημοτική Αρχή στην στήριξη των παιδιών στα πρώτα τους βήματα, καθώς και των οικογενειών τους, εφαρμόζοντας πρωτοποριακά προγράμματα όπως «Βήματα για τη ζωή», ενημερώσεις και άλλα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα που εφαρμόζονται ήδη στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Αλίμου.