Δελτίο Τύπου για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Το θέατρο σημαιοστολισμένο με εργασίες των παιδιών, υποδέχτηκε τους γονείς, τους συγγενείς, παππούδες και γιαγιάδες, οι οποίοι έσπευσαν να τα καμαρώσουν και να τα χειροκροτήσουν.

Τα παιδιά με τα θεατρικά τους δρώμενα, τα τραγούδια και τα ποιήματα, μας ταξίδεψαν πίσω στην ιστορία ζωντανεύοντας τα δοξασμένα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Οι θεατρικές παραστάσεις πλαισιώθηκαν με προβολές προσώπων της Ελληνικής Επανάστασης, καθώς και με έργα τέχνης μεγάλων ζωγράφων αναφερόμενα σε εκείνη την εποχή. Τα μηνύματα που μας έστειλαν τα παιδιά ήταν πολλά, όπως η αγάπη για την πατρίδα, τη φιλία των λαών, με κυρίαρχο το μήνυμα της ειρήνης.

Ο Πρόεδρος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου, κος Δημήτριος Φ. Γιαννακόπουλος στο χαιρετισμό του προς τους γονείς είπε: «Σε μία εποχή που οι Εθνικές Εορτές αμφισβητούνται, οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου τηρούν τις παραδόσεις και τις συνεχίζουν. Στόχος μας είναι οι μικροί μας φίλοι να γνωρίσουν και να τιμήσουν την ιστορία των προγόνων τους. Κλείνοντας την ομιλία του και αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, δήλωσε ότι: «Η 25η Μαρτίου του 1821είναι μια γιορτή γεμάτη εθνικό μεγαλείο, υπερηφάνεια και τιμή για κάθε Έλληνα μικρό και μεγάλο». Μετέφερε επίσης τους χαιρετισμούς του Δημάρχου κου Ανδρέα Κονδύλη, τονίζοντας τους το μεγάλο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για τους Παιδικούς Σταθμούς .

Συνεχάρει τη Διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών κα Π. Νικολάου Καλαθιανάκη, τις Προϊσταμένες και τους Παιδαγωγούς για την άψογη διοργάνωση των γιορτών. Στο τέλος φωτογραφήθηκε με τα παιδιά επιβραβεύοντάς τα, εκφράζοντας τις εγκάρδιες ευχές του προς τους γονείς τους.

Η Διευθύντρια των  Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου, κα Π. Νικολάου Καλαθιανάκη  στην ομιλία της προς τους γονείς, ευχαρίστησε τις παιδαγωγούς αλλά  και τα παιδιά που με τον αυθορμητισμό τους μας μετέφεραν σε ένδοξες εποχές, κάνοντάς μας περήφανους που είμαστε Έλληνες.