Βιωματικό Σεμινάριο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα που διοργάνωσαν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014 στη θεατρική σκηνή Κάρολος Κουν με θέμα:

Κοινωνικοσυναισθηματική Αγωγή στην Προσχολική ηλικία- παρουσίαση του προγράμματος: «Βήματα για τη ζωή».

Στόχος της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση και η επιμόρφωση των παιδαγωγών πάνω σε καινοτόμα παιδαγωγικά προγράμματα για την παροχή ποιοτικής αγωγής και εκπαίδευσης στα παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Το πρόγραμμα παρουσίασε η Συγγραφέας του κ. Νάντια Κουρμούση Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας η οποία έχει διδάξει Προαγωγή Ψυχικής Υγείας στα τμήματα Προσχολικής Ηλικίας των Πανεπιστημίων της Αθήνας και των Ιωαννίνων και η Μαρία Σαλαγιάννη Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής.

Την Ημερίδα διοργάνωσε η κα Ευαγγελή Μπουρλιού υπεύθυνη του παιδαγωγικού προγράμματος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου.

Στην Ημερίδα παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλίμου κος Ανδρέας Κονδύλης, ο οποίος χαιρέτησε την πρωτοβουλία  των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και συνεχάρει τους παιδαγωγούς για τη συμμετοχή τους σ’ αυτή τονίζοντας την αναγκαιότητα της επιμόρφωσης για την επιστημονική τους κατάρτιση και την αποτελεσματικότητα του έργου τους.

Ο Πρόεδρος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου κος Δημήτρης Γιαννακόπουλος απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες της ημερίδας δήλωσε ότι με την παρουσία τους φανερώνουν τη μεγάλη τους αγάπη και το ενδιαφέρον για τη δουλειά τους, υποσχόμενος τη συνέχιση ανάλογων πρωτοβουλιών.

Κλείνοντας ευχαρίστησε τους ομιλητές με την φράση:

«Απόψε γίναμε όλοι πιο σοφοί».

Η Διευθύντρια των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου κα Παναγιώτα Νικολάου ευχαρίστησε όλους τους παιδαγωγούς για την συμμετοχή τους στην Ημερίδα και ιδιαιτέρως τους ομιλητές που ανταποκρίθηκαν στην Πρόσκληση των Παιδικών Σταθμών.

Στην Ημερίδα παρευρέθηκαν και τα μέλη του Δ.Σ. όπως ο Αντιπρόεδρος κος Ι. Μαργιόλης, η κα  Θ. Δανοχρήστου, κα Μ. Ανανιάδου, κος Ν. Παπανικολάου και η κα Γ. Παπά.

Την Ημερίδα παρακολούθησαν πολλοί παιδαγωγοί Προσχολικής Ηλικίας και εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από Δημόσια, Ιδιωτικά σχολεία και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αλίμου αλλά και των όμορων Δήμων.