Βιωματικό Σεμινάριο για την Διαχείριση του Στρές των Εκπαιδευτικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, το θεωρητικό και βιωματικό σεμινάριο με θέμα την «Διαχείριση του Στρες των Εκπαιδευτικών» με ομιλήτρια-εμψυχώτρια την κα Νάντια Κουρμούση, Καθηγήτρια Αγωγής Υγείας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας, Πρωτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως Ανατολικής Αττικής, το απόγευμα της Τρίτης, 30ης Μαΐου 2017, στη μεγάλη αίθουσα του κτηρίου των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου, επί της οδού Μανδηλαρά 5.

Οι συμμετέχοντες, και άμεσα ενδιαφερόμενοι για το θέμα του σεμιναρίου, παιδαγωγοί των Παιδικών Σταθμών, ενημερώθηκαν για τον μηχανισμό του στρες, τα προβλήματα υγείας στα οποία μπορεί να οδηγήσει καθώς και για τους τρόπους πρόληψης και διαχείρισής του. Στο βιωματικό μέρος του σεμιναρίου, παρουσιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από τους συμμετέχοντες, τεχνικές χαλάρωσης.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών, κος Ιωάννης Μαριόλης, ο οποίος παρενέβη με σειρά ερωτήσεων, η Διευθύντρια, κα Παναγιώτα Νικολάου και η Υποδιευθύντρια, κα Ευαγγελή Μπουρλιού, η οποία είχε και την ευθύνη συντονισμού των εργασιών του σεμιναρίου.

Επιδίωξη της Διοίκησης των Παιδικών Σταθμών, είναι η διαρκής ενημέρωση και περαιτέρω εκπαίδευση των παιδαγωγών μέσα από ανάλογα εξειδικευμένα θεματικά σεμινάρια, τα οποία προγραμματίζονται για το άμεσο μέλλον.