Αθλητικές Επιδείξεις 2016

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος, οι Αθλητικές Επιδείξεις των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Αλίμου, το απόγευμα της Τετάρτης, 18 Μαΐου 2016.

Σε αυτές συμμετείχαν 185 προνήπια τα οποία, με τη βοήθεια της Γυμνάστριας, Αθηνάς Τσαμανδάνη, παρουσίασαν ένα πλούσιο αθλητικό πρόγραμμα, βασισμένο σε όλα όσα έμαθαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, στο πλαίσιο του προγράμματος της γυμναστικής. Το πρόγραμμα περιελάμβανε: μουσικοκινητικά παιγνίδια, δραστηριότητες ρυθμικής με κορδέλες, σκυταλοδρομίες με στεφάνια και εμπόδια και αγώνες δρόμου.

Οι γονείς ενθουσιάστηκαν με τον άψογο συγχρονισμό των παιδιών στα παραγγέλματα της Γυμνάστριας και τα επιβράβευσαν με το θερμό τους χειροκρότημα για την αξιόλογη προσπάθειά τους.

Ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών, Δημήτριος Γιαννακόπουλος, στον χαιρετισμό του προς τους παριστάμενους γονείς, έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Αλίμου, αναφέροντας επιγραμματικά, την εφαρμογή ενιαίου παιδαγωγικού προγράμματος σε όλους τους παιδικούς σταθμούς, τη διδασκαλία του καινοτόμου προγράμματος ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων «Βήματα για τη Ζωή» στα προνηπιακά τμήματα, τις θεατρικές παραστάσεις, τα βιωματικά προγράμματα, τις ημερίδες, τις πράξεις αλληλεγγύης, τις δωρεάν παροχές (λογοθεραπείας, παιδιατρικής φροντίδας και ψυχολογικής υποστήριξης) και τη συμμετοχή στις μαθητικές παρελάσεις και τις λοιπές εκδηλώσεις του Δήμου Αλίμου.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στη διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, της Αποκριάς και των Εθνικών Επετείων, τη συμμετοχή στη χριστουγεννιάτικη και αποκριάτικη παρέλαση του Δήμου αλλά και τον εκκλησιασμό των παιδιών, χωρίς να παραλείψει να ευχαριστήσει τους γονείς για την ενεργό συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις αυτές αλλά και την εν γένει συνεργασίας τους και τη στήριξη που παρέχουν στο έργο των Παιδικών Σταθμών.

Επιπλέον επεσήμανε, τη σημαντική βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής και την κτηριακή αναβάθμιση των Παιδικών Σταθμών, με τις εργασίες συντήρησης και ενίσχυσης της υπάρχουσας υποδομής, αλλά και τη λειτουργία νέων τμημάτων, όπως του νέου Παιδικού Σταθμού της οδού Γερουλάνου, με δύο βρεφικά τμήματα, με αποκορύφωμα, την προγραμματισμένη για τον προσεχή Σεπτέμβριο, έναρξη λειτουργίας ενός ακόμη παιδικού σταθμού, επί της οδού Καλαμακίου, που πρόκειται να δεχθεί τα πρώτα παιδιά, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ολοκληρώνοντας, μετέφερε τον εγκάρδιο χαιρετισμό του Δημάρχου ΑλίμουΑνδρέα Κονδύλη, ο οποίος στέκεται αρωγός σε όλες τις προσπάθειες για τη βελτίωση του έργου των Παιδικών Σταθμών.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε η ΔιευθύντριαΠαναγιώτα Νικολάου-Καλαθιανάκη, η οποία συνεχάρη με τη σειρά της, τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση, τη Γυμνάστρια, καθώς και τους παιδαγωγούς τους, για την άψογη παρουσίαση και τη συνολική τους προσπάθεια. Ευχαρίστησε τέλος, τον Πρόεδρο του «Θουκυδίδειου» Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου, Στέφανο Διαμαντή, για την παραχώρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδικών Σταθμών, Μαρία Ανανιάδου-Παγουρτζή, Νικόλαος Παπανικολάου, Παναγιώτης Πιερράκος και Κωνσταντίνος Φαλιέρος καθώς και η Δημοτική Σύμβουλος Άννα Κεσίσογλου.