Ένα Θαύμα του Ζωικού Βασιλείου

Τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016, τα παιδιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου, παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα προσομοίωσης αγροτικών ασχολιών με θέμα: «Μεταξοσκώληκας – μια θαυμαστή κάμπια» και έγιναν μικροί σηροτρόφοι.

Υποδέχθηκαν στους παιδικούς σταθμούς τους «μεταξούληδες», οι οποίοι είχαν βγει από τα αυγά της μαμάς τους, χρυσαλλίδας, πριν από 24 ημέρες.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να τους παρατηρήσουν, να τους αγγίξουν και να τους βάλουν επάνω στην παλάμη τους. Έμαθαν ακόμη, από τον κύριο Γιώργο, ότι η μοναδική τροφή τους είναι τα μουρόφυλλα και ότι, τα ίδια τα παιδιά, θα έπρεπε πλέον να αναλάβουν την καθημερινή τους φροντίδα.

Οι μεταξούληδες, μετά από 5 ημέρες, ξεκίνησαν να φτιάχνουν τα κουκούλια τους και κλειστήκανε μέσα σε αυτά. Μέσα στα κουκούλια και σε διάστημα 2 εβδομάδων, οι κάμπιες μεταμορφώθηκαν σε πανέμορφες χρυσαλλίδες και αφού τα τρύπησαν, βγήκαν έξω από αυτά. Το επόμενο στάδιο είναι να ζευγαρώσουν και να γεννήσουν τα αυγά τους, από όπου θα βγουν τα δικά τους μωρά, οι επόμενοι μεταξούληδες και οι πεταλουδίτσες μας, στο σημείο εκείνο θα ολοκληρώσουν τον κύκλο της ζωής τους.