Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου

Την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και την συμμετοχή γονέων, οι εορταστικές εκδηλώσεις των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου, για τον εορτασμό της επετείου της Επαναστάσεως του 1821, στην θεατρική σκηνή του Δήμου Αλίμου «Κάρολος Κουν».

686

Τα παιδιά, με την καθοδήγηση των παιδαγωγών τους, απήγγειλαν ποιήματα και ενσάρκωσαν ρόλους ηρώων του αγώνα της εθνικής παλιγγενεσίας, δημιουργώντας έντονα αισθήματα συγκίνησης και συμπαρασύροντας τους παρευρισκομένους σε ένα ταξίδι στην ιστορική μας μνήμη.

134

Τους γονείς καλωσόρισαν ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών, κ. Ιωάννης Μαριόλης και η Διευθύντρια κα Παναγιώτα Νικολάου, ενώ παρόντες ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην πρόεδρος κος Δ. Γιαννακόπουλος καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδικών Σταθμών, Θ. Δανοχρήστου και Φ. Αστεριάδης.

Την Κυριακή, 10 Μαρτίου 2019, στην λεωφόρο Καλαμακίου, στον Άλιμο, πραγματοποιήθηκε η αποκριάτικη παρέλαση που διοργάνωσε για ακόμη μια χρονιά ο Δήμος Αλίμου, στην οποία συμμετείχαν τμήματα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου.

20190310 114746
20190310 120139
(Στις φωτογραφίες εμφανίζονται, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών, κος Ιωάννης Μαριόλης, η Διευθύντρια κα Παναγιώτα Νικολάου και το μέλος του Δ.Σ. κος Πολυχρόνης Σπυρόπουλος.)

Τα παιδιά που συμμετείχαν, με τις οικογένειες και τις παιδαγωγούς τους, ντυμένα με στολές των αγαπημένων τους ηρώων, συνέθεσαν ένα πολύχρωμο μελίσσι φαντασίας και κεφιού. Η πολύχρωμη παρέλαση ξεκίνησε από την συμβολή των οδών Νίκης & Καλαμακίου, λίγο πριν το μεσημέρι και συνεχίστηκε έως τις απογευματινές ώρες και ως το Αποκριάτικο Χωριό (γωνία Θουκυδίδου και Αυξεντίου) συμπαρασύροντας το πλήθος των θεατών στο ξέφρενο Καρναβάλι και την Αποκριά.

Την Κυριακή, 3 Μαρτίου 2019, στο κέντρο FRANGELICO, στην λεωφόρο Ποσειδώνος 35, στον Άλιμο, διοργανώθηκε το αποκριάτικο πάρτυ μασκέ των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου για την φετινή χρονιά.

 

ap3

Η εκδήλωση ξεκίνησε τις πρωινές ώρες με την παρουσία γονέων, παιδιών και παιδαγωγών. Τα παιδιά διασκέδασαν με κλόουν, μουσική και χορό, ενώ προσφέρθηκαν, ποπ κορν και χυμοί σε όλα τα παιδιά, ευγενική χορηγία επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην τοπική μας κοινωνία (Σούπερ Μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, Καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ, Αρτοποιείο ΝΤΟΥΡΑΣ Ε. & ΓΚΙΟΚΑΣ Α. αλλά και την διεύθυνση του κέντρου που φιλοξένησε την εκδήλωση). Γονείς και παιδιά, προσήλθαν μασκαρεμένοι και ευδιάθετοι, να γιορτάσουν την Αποκριά, με κέφι και χαρά. Η είσοδος ήταν δωρεάν για όλους και το ξεφάντωμα μικρών και μεγάλων διήρκεσε ως αργά το απόγευμα. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού παρευρέθηκαν περισσότεροι από 600 γονείς, παιδιά και εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς.

ap2

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο Δήμαρχος Αλίμου, κος Ανδρέας Κονδύλης, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών κος Ιωάννης Μαριόλης, ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος κος Θάνος Ορφανός, ο δημοτικός σύμβουλος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και πρώην Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών, Νικόλαος Παπανικολάου, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου και πρώην Πρόεδρος των Δημοτικών Σταθμών, Παναγιώτης Πιερράκος, οι Αντιδήμαρχοι Αναστασία Σιμητροπούλου και Στέφανος Διαμαντής, η δημοτική σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Ευδοξία Δουδωνή, η δημοτική σύμβουλος Κωνσταντίνα-Θεοδώρα Γκόνη, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου των Παιδικών Σταθμών, Θεοδώρα Δανοχρήστου, Κωνσταντίνος Φαλιέρος, Φιλόστρατος Αστεριάδης και Πολυχρόνης Σπυρόπουλος και ο Αντιπρόεδρος του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου, Νικόλαος Αλβανός.

ap4

Ap1

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ετοιμαστείτε να ζήσουμε το πιο ξέφρενο Καρναβάλι! Μασκαρευτείτε, όλη η οικογένεια και ελάτε να απολαύσουμε μαζί στιγμές κεφιού και χαράς στην μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση που διοργανώνει ο Δήμος Αλίμου την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019 και ώρα 12:00 το μεσημέρι.

Ξεκινάμε από την συμβολή των οδών Νίκης & Καλαμακίου, στις 12 παρά τέταρτο και θα παρελάσουμε χορεύοντας και τραγουδώντας, ως το Αποκριάτικο Χωριό (γωνία Θουκυδίδου και Αυξεντίου)

Σας περιμένουμε όλους σε αυτήν την ξέφρενη γιορτή χαράς, χρωμάτων, μουσικής και γέλιου.

Καλές Απόκριες!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΟΛΗΣ
Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
Π. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗ

Το απόγευμα της Δευτέρας, 25 Φεβρουαρίου 2019, στο κέντρο Rubirosa στην παραλιακή ζώνη του Αλίμου, έλαβε χώρα η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου.

DSC 7569

Το συγκεντρωμένο πλήθος των εργαζομένων, στελεχών και εκπροσώπων της Διοίκησης των Παιδικών Σταθμών και του Δήμου Αλίμου, καλωσόρισε η Διευθύντρια κα Παναγιώτα Νικολάου, η οποία ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους όπως επίσης, τον Πρόεδρο των Παιδικών Σταθμών και τον Δήμαρχο Αλίμου για την συμπαράσταση και την συνεργασία.

Ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών κος Ιωάννης Μαριόλης, στην συνέχεια, συνεχάρη την κα Νικολάου για την διοργάνωση της εκδήλωσης ενώ ευχαρίστησε τους εργαζομένους για την θετική ανταπόκριση στις προσδοκίες της Διοίκησης και των συμπολιτών μας, στην συνεχή πορεία αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους εργαζόμενους γονείς και την τρυφερή παιδική ηλικία. Ευχαρίστησε επίσης, τον Δήμαρχο Αλίμου, τόσο για την εμπιστοσύνη του όσο και την έμπρακτη συμπαράστασή του στο όραμα των Παιδικών Σταθμών της πόλης μας, να αποτελεί πρότυπο για όλους τους Δήμους της Αττικής, ίσως και της Ελλάδος στο σύνολό της, υλοποιώντας καινοτόμες ιδέες και προγράμματα, αναβαθμίζοντας ολοένα περισσότερο την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και διευρύνοντας το πεδίο κάλυψης των αναγκών των συμπολιτών μας σε ποσοστά που φθάνουν ήδη το απόλυτο 100% αποδοχής των αιτήσεων εγγραφής, τουλάχιστον των κατοίκων του Αλίμου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών, «προσπάθειά μας είναι, κανένα παιδί Αλιμιώτη χωρίς θέση φιλοξενίας στους Παιδικούς Σταθμούς του Αλίμου, γιατί όλα τα παιδιά είναι παιδιά μας»

DSC 7725

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Δήμαρχος Αλίμου κος Ανδρέας Κονδύλης, ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους, μέλη της Διοίκησης των Παιδικών Σταθμών, στελέχη και εργαζομένους για την παρουσία τους, υπογραμμίζοντας ότι στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτιστικής αναβάθμισης της πόλης μας, η συνεχής βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών από τους Παιδικούς Σταθμούς του Αλίμου, εδραιώνει την αντίληψη στην τοπική μας κοινωνία, ότι στον Άλιμο γίνεται ποιοτική δουλειά σε πολλά επίπεδα. Αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην παρουσία του Δήμου μας, στο πεδίο των εκδόσεων με τα πρόσφατα βιβλία και λευκώματα των αφιερωμένων στις αρχαιολογικές διαδρομές και τα αξιόλογα ευρήματα που έφερε τα τελευταία χρόνια στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη και της εν γένει πολιτιστικής ανάπτυξης της πόλης. Δεν παρέλειψε ακόμη να ευχαριστήσει τους ιδιοκτήτες του κέντρου RUBIROSA για την φιλοξενία της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Εν συνεχεία, τέλεσε την παραδοσιακή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας, μοιράζοντας τα πρώτα κομμάτια στους παρευρισκόμενους Αντιδημάρχους, Σ. Διαμαντή και Λ. Μελισσαράτου, τους δημοτικούς συμβούλους και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδικών Σταθμών. Τέλος, επέδωσε τα δώρα (ευγενική προσφορά των καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ καθώς και αντίτυπα των εκδόσεων του Δήμου Αλίμου) στους τρεις τυχερούς που κληρώθηκαν για το «φλουρί της βασιλόπιττας».