Ημερίδα με Θέμα: «Ανάπτυξη και Διατροφή Παιδιών Προσχολικής Ηλικίας»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα που διοργανώθηκε από τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Αλίμου, το απόγευμα της Τρίτης, 21ης Φεβρουαρίου 2017, στο κτήριο επί της οδού Μανδηλαρά, με θέμα «Ανάπτυξη και Διατροφή Παιδιών Προσχολικής Ηλικίας» με ομιλητές:

  • τον κ. Ανδρέα-Κωνσταντίνο Πετρόπουλο, Παιδίατρο – εξ. Αναπτυξιολόγο, Phdcand, Επιστημονικό συνεργάτη του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», στην Μονάδα αναπτυξιακής και συμπεριφορικής παιδιατρικής,
  • την κα Φαίη Καλονάρχη, Κλινική Διαιτολόγο Msc, στο ΓΝΑ «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» ΕΕΣ και
  • τον κ. Δημήτριο Πελεκάνο, Λογοθεραπευτή, MsccandAudiology – Neurotology

Την έναρξη της Ημερίδας κήρυξε η Διευθύντρια των ΔΠΣΑ, κα Παναγιώτα Νικολάου, η οποία καλωσόρισε τους παρευρισκομένους για την μαζική παρουσία τους και ευχαρίστησε τους ομιλητές για την ευγενική ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση που τους απηύθηναν οι ΔΠΣΑ, προδιαγράφοντας το μεγάλο ενδιαφέρον των ακροατών σε ένα άκρως ενδιαφέρον θέμα.

Ο πρώτος των ομιλητών, κος Πετρόπουλος, αναφέρθηκε στην σωματική ανάπτυξη και νευροανάπτυξη των παιδιών προσχολικής ηλικίας, επισημαίνοντας στοιχεία και χαρακτηριστικά που χρήζουν κατά περίπτωση, περαιτέρω διερεύνησης από τους ίδιους τους γονείς.

Στη συνέχεια, η δεύτερη ομιλήτρια, κα Καλονάρχη, ανέπτυξε την σημασία της διαμόρφωσης και υιοθέτησης διατροφικών συνηθειών από τα παιδιά ενώ ο τρίτος ομιλητής, κος Πελεκάνος, ανέλυσε τις διαταραχές σίτισης και κατάποσης στην προσχολική ηλικία και τον τρόπο με τον οποίο αυτές, επηρεάζουν τη σωστή ανάπτυξή τους.

Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων, ο Πρόεδρος των ΔΠΣΑ, κος Δημήτριος Γιαννακόπουλος, συνεχάρη τους ομιλητές για την πληρότητα των εισηγήσεών τους και το πλήθος των χρήσιμων επιστημονικών γνώσεων που προσέφεραν στο ακροατήριο. Επιπλέον, ευχαρίστησε τους γονείς για τον πολύτιμο χρόνο που αφιέρωσαν, προκειμένου να ενημερωθούν από τους εξειδικευμένους επιστήμονες, για τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη και την διατροφή των παιδιών τους.

Κλείνοντας τον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Πρόεδρος, υποσχέθηκε την διοργάνωση πολλών ακόμη ανάλογων εκδηλώσεων στο μέλλον, αποσκοπώντας στην πληρέστερη κατά το δυνατόν, ενημέρωση των γονέων για αντίστοιχα θέματα που άπτονται της ολόπλευρης ανάπτυξης των παιδιών προσχολικής ηλικίας.